IMG_1920Maaseutu- ja erävihreät ry:n historiallinen ensimmäinen oma Vihreän Langan liitenumero, Vihreä maa, ilmestyy 31.1.2014. Tämän liitteen teemana on ”Maaseutu pelastaa maapallon.”

 

 

 

Olemme Maaseutu- ja erävihreissä hyvin tietoisia kaupunki- ja maaseutuvihreyden mahdollisesta kahtiajaosta. Omassa toiminnassamme olemme pyrkineet tätä välttämään ja rakentamaan siltoja erilaisen vihreyden välille. Tässä teemanumerossa halusimmekin korostaa maaseudun ja kaupungin symbioosia erityisesti kaikille vihreille tärkeän sinisen planeettamme pelastamisessa. Mikäli politiikka toimisi oikein, maaseutu voisi hiilinieluna todellakin pelastaa maapallomme – tässä on vain vielä paljon tekemistä, mutta yhteistyöllä uskomme sen onnistuvan.

Maaseutu- ja erävihreissä toimimme hyvin pitkälti modernin teknologian varassa, sillä asummehan kaikki kaukana toisistamme pitkien yhteyksien päässä. Skype-kokoukset ovat normi ja pöytäkirjoista lähtien prosessikirjoitamme dokumentteja yhteistuottamalla erilaisilla nettialustoilla. Facebook-ryhmämme on myös erittäin aktiivinen ja jäsenmäärä kasvaa siellä joka viikko.

Teknologiainnostus kasvoi syödessä ja nyt halusimme kokeilla myös meille uutta tapaa tehdä Maaseutu- ja erävihreitä tunnetuksi: QR-koodia! Vihreän maan numeron viimeisellä sivulla oleva QR-koodi tarjoaakin mahdollisuuden kuulla maaseutuvihreydestä enemmän. Sen voi myös ladata tästä:QRMeviBland

 

 

 

 

 

 

Miten saan Vihreän maan käsiini?

Voit ladata Vihreän maan klikkaamalla: MEVIn lehti 1

tai niin kauan kuin numeroita riittää, pyytää paperiversiota osoitteesta: mevi.vihreat@gmail.com.

 

Ketkä ovat Vihreän maan takana?

Vuoden 2013 MEVin kesäpäivillä Eero Karisto ja Tapio Mattlar, molemmat ammattitoimittajia, ehdottivat oman lehden tekemistä. Eero toimi lehden vastaavana toimittajana ja Tapio taittoi numeron. Lea-Elina Nikkilä ja allekirjoittanut innostuivat niinikään numeron teosta ja ilmoittautuivat tiimiin mukaan. Suurkiitokset toimituskunnalle: tässä on numero, josta sietää olla ylpeitä!

 

Anne Bland 30.1.2014

 

 

 

Pin It on Pinterest