Vihreä Maa-lehden vaalinumero on valmis. Lämmin kiitos lehden toimituskunnalle Eero Karistolle, Lea-Elina Nikkilälle, Marketta Mattilalle ja Kirsikka Moringille sekä taittajalle Tapio Mattlarille!

Lehdessä esittäytyvät kaikki 27 eduskuntavaaliehdokastamme. Heitä asuu jokaisessa Suomen vaalipiirissä, sillä iloksemme myös Lapista ilmoittautui kaksi innokasta maaseudun kannattajaa, Kalle-Pekka Hietala ja Pekka Nyman, mukaan yhteistyöverkostoomme.

Vihreä maa-lehdessä tulevat maaseutuvihreät kansanedustajat kertovat omista suurista tavoitteistaan. Lisäksi puolueen puheenjohtaja, Ville Niinistö, sanoo suorat sanat siitä, mitä mieltä on Maaseutu- ja erävihreiden tulosta poliittiseen kenttään ja MEP Heidi Hautala ja kansanedustaja Johanna Karimäki valottavat valtakunnan ja EU:n maaseutupolitiikkaa.

Sokerina pohjalla on vielä toimittajat Kirsikka Moringin ja Marketta Mattilan vuoropuhelu maaseutuvihreyden ennakkoluuloja rikkovasta vaikutuksesta.

Politiikka on kokenut viime aikoina kovia. Usko sen mahdollisuuteen vaikuttaa ihmisten tai planeetan tilaan parantavasti on heikentynyt, eikä äänestysintokaan ole korkealla. Siksi olenkin innostunut valtioneuvoston kanslian uudesta strategisesta, Ohra-hankkeen nimellä kulkevasta hallitusohjelmasta

Nykyisten kaltaisten sirpaleisten, ”sillisalaatti”-ohjemien sijasta hallitusohjelma keskittyisikin ohjaamaan yhteiskunnan resurssit pääasiassa 3-5 suuren kärkihankkeen toteuttamiseen.

Jos kärkihankkeet vielä kyettäisiin yhteistyössä valitsemaan niin, että niiden tulostavoitteena olisi kansalaisten elämänlaadun lisääminen ja laajemmin planeetan kantokyvyn parantaminen, niin uskonpa, että seuraavan neljän vuoden aikana Suomella olisi vielä mahdollisuuksia nousta lentoon.

Skotlannissa strategisella hallitusohjelmalla on ollut selkeitä positiivisia vaikutuksia ihmisten elämään. Se on jopa lisännyt kansalaisten uskoa ja mielenkiintoa politiikkaa kohtaan ja äänestysaktiivisuus on ollut nousussa. Tämä jos mikä on demokratian elinehto.

Huolenani on kuitenkin, että yksilöllisyyttä korostavassa maassa hallitusohjelmaan tullaan vaatimaan niin puolueiden ja ministeriöiden kuin edunvalvojienkin taholta ne omat tavoitteet ja lauseet, jotka siiloittavat ja pirstaloivat politiikkaa kuten tähänkin asti. Silloin menettäisimme mahdollisuuden nähdä kokonaisuuksia, saada aitoja vaikutuksia aikaan ja unohdamme kollektiivisen vastuun voiman.

Kun katson vaalilehdessä olevien ehdokkaidemme kuvia, mieleni valtaa ylpeys ja kiitollisuus näiden ihmisten tinkimättömästä ja pitkäjänteisestä työstä maailman ja maaseudun viherryttämisen eteen. He toimivat väsymättä usein vaikeissakin olosuhteissa.

Sydämeni taas tunnistaa niin monien ystävien kuvat. Yhdessä olemme vahvempia ja muutamme maailmaa. Näin minä uskon. Onnea ja menestystä vaaleihin!

 

Klikkaa tästä lehden numero: Maaseutu- ja erävihreät eduskuntavaalilehti 2015: Vihreä maa

Tutustu ehdokkaisiimme klikkaamalla tästä: Maaseutu- ja erävihreät eduskuntavaaliehdokkaat 2015

 

 

Pin It on Pinterest