02 Uusimaa

Johanna Karimäki, Espoo, 42 v

Olen Uujohannakarimaki_025_webdenmaan kansanedustaja ja maakuntahallituksen jäsen, Espoon kaupunginvaltuutettu sekä kahden lapsen äiti. Koulutukseltani olen bioprosessitekniikan diplomi-insinööri. Tärkeitä teemojani ovat lasten ja nuorten asiat, työllisyys ja heikompiosaiset sekä luonnonsuojelu. On otettava vastuuta tulevaisuudesta ja ilmastonmuutosta hillittävä. Taataan onnellinen lapsuus, turvallinen vanhuus ja vammaisten oikeudet. Yrittäjyys, koulutus ja tutkimus nostavat Suomen.

Minulle maaseudun asia on sydäntä lähellä: puhdas luonto ja ruoka, kauniit perinnemaisemat, bioenergia. Pidetään huoli elinvoimaisesta maaseudusta ja sen ihmisistä. Sain vetää vihreiden maaseututyöryhmää, jossa teimme puolueen maaseutuohjelman: ”Uuden ajan alku maaseudulle”.

 

http://www.johannakarimaki.fi
https://www.facebook.com/pages/Johanna-Karim%C3%A4ki/207570622593658
https://twitter.com/johannakarimaki

 

Marketta Mattila, Sipoo, 58 v

10599254_537612256376075_1319213294585815188_nOlen 58-vuotias toimittaja, yhteiskuntatieteiden maisteri, yrittäjä ja kahden aikuisen lapsen äiti.

Televisio-ohjelmien tuottamisen jälkeen – viimeisin oli TV1:n Voimala –  olen työskennellyt kolumnistina ja pääkirjoitustoimittajana. Olen myös Sipoon vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja.

Hyvän elämän politiikka tarkoittaa minulle sitä, että koko Suomi säilyy ja kehittyy sivistysvaltiona. Sen ytimessä on jokaisen ihmisen luovuttamaton arvo ja luontoa kunnioittava elämäntapa.

Liian vanha, liian nuori, ylikoulutettu, alikoulutettu. Suomen uusi työ ei löydy lokeroimalla ihmisiä, vaan avaamalla ikkunat tulevaisuuteen. Keskittämisideologia muistuttaa suunnitelmataloutta. Innovaatiot ja uusi ajattelu eivät pääse esiin. Suomi nousee suosta vasta sitten kun kaikki osaamisen potentiaali on käytössä.

 

markettamattila.fi
https://www.facebook.com/markettamattila2015
https://twitter.com/markettamattila

Pin It on Pinterest