11 Keski-Suomi

Elina Sillanpää, Laukaa, 36 v

Elina SillanpääOlen 36-vuotias äiti, tutkijatohtori ja kuntapoliitikko Laukaasta. Arvostan avointa, suvaitsevaista ja turvallista yhteiskuntaa, jonka jokainen jäsen on arvokas ja joka pitää huolta luonnon monimuotoisuuden säilymisestä, ympäristön puhtaudesta ja maapallon tulevaisuudesta.

http://www.elinasillanpaa.fi
https://www.facebook.com/elinasillanpaa.vihreat

https://twitter.com/ElinaSillanpaa

 

Heikki Susiluoma, Jyväskylä

Heikki SusiluomaMaaseutu- ja erävihreät on minulle aivan erinomainen ympäristö toimia, koska nämä kaksi asiaa ovat teatteriharrastuksen lisäksi sävyttäneen elämääni noin 10-vuotiaasta alkaen. Silloin meillä oli vielä lehmiä ja olin ensimmäisiä kertoja yötä metsässä partioretkellä.

LUONNOSSA liikkuminen jatkui Luonto-Liitossa (1980-luku) lukiolaisena ja opiskelijana.  Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen olin 1995-2007 ja pj. 2005-2007. Nykyisin olen Jyväskylän seudun yhdistyksen puheenjohtaja.

MAASEUTU on opiskelun tuottama ja ikuinen työmaisemani, mutta myös käytännöllisesti ja poliittisesti verenperintöä. Maaseutututkijana olen ollut 1991 alkaen,  kahvilayrittäjänä maalla 1995-97 ja ekologisen luontomatkailun yrittäjänä 2007 alkaen.

LUONTOMATKAILU on nykyinen työmaani tutkijana. Yrittäjänä aiheena on GPS–retkikonsepti ja päästötön liikkuminen. Biokaasuautoilija olen ollut keväästä 2013.

KANSALAISYHTEISKUNTA on minulle demokratian ydin. Kansalaistoiminnan teemaryhmän (TEM) jäsen olin 2006-2014 ja kolmannen sektorin selvitysmiehenä 2010-11.

TEATTERI on toinen kotini – ohjaajana ja näyttelijänä usealla paikkakunnalla sekä tutkijana.

http://susiluoma.fi
https://www.facebook.com/HSusiluoma
https://twitter.com/HSusiluoma

 

Pin It on Pinterest