10 Vaasa

Laura  Ala-Kokko, Vaasa

Laura Ala-Kokko

Olen vihreä, jonka sydän sykkii sekä kaupungille että maaseudulle. Olen kotoisin Kauhajoelta, josta muutin Vaasaan 12 vuotta sitten. Muutin tänne opiskelemaan englantia yliopistossa, mutta Vaasa yllätti antamalla minulle uuden kotikielen: ruotsin. Työkseni teen käännöksiä ja toimin myyjänä.

Olen saanut elämältä paljon, ja uskon sen olevan paitsi ihanan perheeni, myös Suomen hyvän sosiaaliturvajärjestelmän ansiota. Suomen on jatkossakin oltava maa, jossa jokaisella on oikeus hyvään elämään, tasokkaaseen koulutukseen ja toimivaan terveydenhoitoon perheen tuloista ja asuinpaikasta riippumatta. Hyvinvointivaltio ei ole itsestäänselvyys, vaan sen säilyttämiseksi ja päivittämiseksi on tehtävä töitä.

Tahdon olla mukana vahvistamassa kaikkien sukupuolten tasa-arvoa, sillä siitä hyötyy jokainen. Vanhempainvapaat on jaettava tasaisemmin, ja niiden on koskettava kaikenlaisia perheitä. Jokaisella lapsella on oltava oikeus varhaiskasvatukseen: subjektiivinen oikeus päivähoitoon antaa perheille mahdollisuuden muokata elämästään oman näköisensä.

Niin kaupunkeihin kuin maaseudullekin löytyy keinoja tehdä elämästä vähemmän kuluttavaa ympäristölle. Molemmat hyötyvät monista vihreistä ratkaisuista: biotalous voi tuoda lisätuloja maanviljelijälle, viherkatto voi parantaa kaupungin ilmanlaatua ja vähentää melua. Uskon, että maaseudulla eläinten ja luonnon hyvinvointi saa myös maanviljelijän ja eläintenhoitajan voimaan paremmin.

Keskitytään ratkaisuihin eikä siihen, mikä ei täällä ainakaan toimi!

http://www.alakokko.fi

https://www.facebook.com/lalakokko

https://twitter.com/LauraAlakokko
http://instagram.com/alakokko2015

Pin It on Pinterest