12 Oulu

Mika Flöjt, Kuusamo, 40 v

Mika FlöjtOlen maaseutu- ja erävihreiden perustajajäsen, alunperin Kuusamon Nissinvaaran kylältä; maaseutu, kalastus ja poronhoitoalueelta. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri; pääaineenani kansainväliset suhteet ja politiikka. Tällä hetkellä toimin Koillismaan Vihreiden puheenjohtaja sekä Kuusamon kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen jäsenenä. Jokikalastajana Itämeren lohipolitiikka, kalatiet ja koskiensuojelulain puolustaminen ovat lähellä sydäntäni.

Viime vuosina olen tutkinut, kritisoinut ja kirjoittanut Pohjois-Suomen kaivos- ja energiahankkeista mm. Talvivaarasta, Kuusamon uraanikultakaivoksista, Raahen Laivakankaasta ja Fennovoiman ydinvoimahankkeista. Olen hajautun uusiutuvan energian puolesta – ei uraanivoimaa ja uraanikaivoksia, kyllä biokaasua ja puhdasta lähiruokaa.

http://www.mikaflojt.fi
https://www.facebook.com/flojtmika
https://twitter.com/MikaFlojt

 

 Juhani Kela, Suomussalmi, 61 v

Juhani Kela

Koulutukseltaan Maaseudun kehittäjä, erikoisammattitutkinto.

Paluumuuttanut Helsingin seudulta Suomussalmelle -92
Paluumuuton jälkeen hän on työskennellyt yrittäjänä sekä maaseudun kehitystyön parissa n. 20 vuoden aikana sekä palkattuna että vapaehtoisesti kolmannen sektorin eri järjestöissä.
Tällä hetkellä hän on työssä telemarkkinointi yrityksessä Suomussalmella.
Hän seuraa ja osallistuu aktiivisesti maaseudun rakenteiden uusiutumis prosessiin.

Maaseutu ja Erävihreiden perustaja jäsen, toimii Kainuun vihreiden hallituksessa.
Kela haluaa tuoda politiikkaan kehittäjän näkövinkkelin.
Miten säilytetään Kainuun kirkonkylien ja kuntien elinvoima ja lähidemokratia.

Harrastaa sauvakävelyä, lavatansseja, sukuseuratoimintaa, musiikkia ja mökkeilyä.

 

Silja Keränen, Kajaani, 31 v

Silja_Keränen-pienempiOlen kolmikymppinen ympäristötekniikan diplomi-insinööri. Maailmaa nähnyt kainuulainen. Partiolainen. Metsänomistaja. Kajaanin kaupunginvaltuutettu.

Olen ehdolla kansanedustajaksi toimiakseni tulevien sukupolvien elinmahdollisuuksien puolesta. Pohjois-Suomen elinmahdollisuuksia unohtamatta.
Kestävän tulevaisuuden tekijä. #silja2015

 

http://siljakeranen.fi/blogi/
https://www.facebook.com/siljamkeranen
https://twitter.com/SiljaMP

 

Aila Paaso, Ii, 61 v

Aila Paaso-pienempiLapsuuteni olen viettänyt vehmaan luonnon keskellä Oulujokivarressa Muhoksella. Nuoruudessani myös kaupunkiympäristö on tullut tutuksi, olen asunut Oulussa ja opiskellut Jyväskylässä, Hämeenlinnassa ja Rovaniemellä.

Olen naimisissa ja kahden tyttären äiti. Maaseudun rauhassa, Iijokitörmän maisemissa olen asunut 32 vuoden ajan. Vapaa-aikanani viihdyn luonnossa, soutelen, pyöräilen, kävelen, kasvatan kesäkukkia ja marjastan.

Koulutukseltani olen kasvatustieteen tohtori, opinto-ohjaaja, ammatinopettaja, restonomi, suurtalouden työnjohtaja ja keittäjä. Minulla on osaamista koulutuksen kentältä opetus-, ohjaus-, projekti- ja johtotehtävistä yli 35 vuoden ajalta. Nykyisin työskentelen ammatillisen opettajakorkeakoulun koulutuspäällikkönä.

Olen ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu, toimin vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana, tarkastuslautakunnan jäsenenä, nuorisovaltuuston kummivaltuutettuna ja kunnan viestintäsuunnitelmatyöryhmän puheenjohtajana. Olen myös Oulun seudun koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston, Opetushallituksen opetushenkilöstön osaamisen kehittämisjaoston ja Vihreiden valtakunnallisen koulutuspoliittisen työryhmän jäsen.
Olen eduskuntavaaliehdokkaana koska haluan vaikuttaa alueemme kehitykseen ja suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuuden linjauksiin. Sydäntä lähellä olevia teemoja ovat koulutus ja osaaminen, lähiruoka ja bioenergia sekä hyvinvointitalous. Elinvoimaa pohjoisen maaseudulle saadaan vihreän työn, pienyrittäjyyden ja kädentaitajien avulla.

https://henkilot.vihreat.fi/aila.paaso/
https://www.facebook.com/aila.paaso.ii
https://twitter.com/aipaaso

 

Sirkka Timonen, Oulu, 55 v

Sirkka TimonenOlen syntynyt Kestilässä ja muuttanut Ouluun yli 30 vuotta sitten. Koulutukseltani olen lähihoitaja ja työskentelen lasten parissa.
Vaaliteemani ovat: maaseudun elävöittäminen, eriarvoisuuden poistaminen, heikomman puolella
– nyt jos koskaan!

https://henkilot.vihreat.fi/sirkka.timonen/
https://www.facebook.com/SirkkaAnneliTimonen

Pin It on Pinterest