Kaakkois-Suomen vaalipiiri

Katja Andrejev, 38, Hamina

Olen 38-vuotias kahden lapsen äiti. Ammatiltani olen ammatillisen koulutuksen tiimipäällikkö. Minulla on ylempi korkeakoulututkinto kansainvälisen liiketoiminnan johtamisesta (MBA in International Business Management, Kymenlaakso University of Applied Sciences, 2011). Olen kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu, toisen kauden kaupunginhallituksen jäsen ja kirkkovaltuuston jäsen (kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja (2015-2016, neuvoston jäsen 2017-2018, neuvoston varajäsen 2019-2022). Poliittista kokemusta minulla on lisäksi mm. Vihreiden puoluevaltuuskunnan varapuheenjohtajana kahden kauden ajan (2013-2017) sekä Kaakkois-Suomen Vihreät ry:n puheenjohtajana (2016-2018).

Vaaliteemani eduskuntavaaleissa 2019 kytkeytyvät kohtuuteen. Kaikessa pyritään tällä hetkellä ääripäihin eikä nähdä enää mitään sillä välillä. Työnteossa otetaan irti maksimi ilman että mietitään ihmisten jaksamista kilpailukyvyn lisäämisen hengessä, luonnonvaroja käytetään surutta miettimättä sen uusiutumistahtia, sekä jopa hoivatyössä on haettu tuottoa inhimillisyyden ja kohtuuden sijaan. Nykyajassa ihannoidaan kiirettä ja suorittamista siihen pisteeseen, että laatu kärsii. Kohtuullistaminen tuo aikaa harkita, palautus, tehdä järkeviä päätöksiä ja kohdata. Uskon, että kohtuullistaminen näkyy kansantaloudessa paremmin säästöinä kuin tämänhetkinen kilpailykykyä tavoitteleva kiristys Minulle tärkeimpiä teemoja politiikassa ovat olleet ihmisten hyvinvointi vauvasta vaariin, sekä kestävät päätökset niin taloudellisesti kuin ympäristön kannalta. Kaipaan päätöksentekoon keskustelua, asiantuntijoiden kuuntelua ja kompromissien aktiivisita hakemista eri poliittisten ryhmien välillä sen sijaan, että ajetaan vain omaa kantaa.
Kärkiteemat
Faktoihin perustuva päätöksenteko, alueellisten erojen huomioiminen, kohtuus
Kohtuullisuutta päätöksentekoon!

Maisa Juntunen, 39, Kangasniemi

Kaupunkilaistaustainen luomuviljelijä ja maidontuottaja Kangasniemeltä. Maaseutu-ja erävihreiden varapuheenjohtaja ja ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu. Kyläaktivisti ja luonnonläheisen yhteisöllisen elämän puolestapuhuja. Koulutukselta filosofian maisteri, pääaineena puheviestinta Jyväskylän yliopistossa. Oli mukana tekemässä syksyllä 2018 julkaistua vihreiden maatalouspoliittista ohjelmaa. Perheeseen kuuluu mies ja kaksi lasta.

 

Kärkiteemat

Jätetään elinkelpoinen maapallo tuleville sukupolville, panostetaan koulutukseen ja mahdollistetaan hyvinvoiva elämä niin maaseuduilla kuin kaupungeissa.

Kimmo Klemola, 54, Lappeenranta

Olen syntynyt Hattulan Parolannummella ja vartuin siellä vilja-, peruna- ja sokerijuurikastilalla. Lapsuuteni peruja olen edelleen metsänomistaja. Olen öljynjalostuksesta väitellyt tekniikan tohtori, luonnonvarojen käytön, energiantuotannon ja liikennesektorin kasvihuonekaasupäästöjen asiantuntija. Perheeseeni kuuluvat avovaimo ja aikuinen poika sekä koirakolmikko Tiku, Erki ja Kuku. Olen mukana Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnassa. Olen Etelä-Karjalan vihreiden puheenjohtaja, Kaakkois-Suomen vihreiden varapuheenjohtaja ja Lappeenrannan vihreä kaupunginvaltuutettu.
Kärkiteemat
Koulutus ja osaaminen ovat kaiken hyvinvointimme peruskallio. Energiantuotantomme on perustuttava kestävään, puhtaaseen ja uusiutuvaan. Metsienkäyttömme on muututtava kestävämmäksi, mikä tarkoittaa hakkuiden vähentämistä ja siirtymistä jatkuvapeitteiseen metsänkasvatukseen. Minun Suomessani pedoilla on oikeus elää. Puolustuspolitiikassa valintani on pysyä Natosta erossa. Perustulo toisi turvaa ja purkaisi byrokratiaa. Sosiaali- ja terveyspalveluiden yksityistämiselle laittaisin jarrua.

Pin It on Pinterest